Bütün hakları the-oyun.blogspot.com da saklıdır izinsiz alınamaz . Blogger tarafından desteklenmektedir.

2 Eylül 2013 Pazartesi

Don't Starve


Oyuna ilk kez başlarken seçebileceğimiz tek bir karakter var, o da Wilson. Bu bilim adamcığını seçip oyuna girdiğiniz anda bir kere kendinizi ne yapacağını bilemez halde bulacaksınız, bundan kaçış yok. Amacımız hayatta kalmak (sürpriz!) ve bunun için karnımızı doyurmamız, sağlığımıza dikkat etmemiz, yabani hayvanları kızdırmamamız (tabi onları öldürebilecek durumda değilsek), akıl sağlığımızı korumamız falan gerekiyor.
İlk olarak ilk günümüzü sağ salim atlatmaya çalışacağız. Bunun için hemen kaynak toplamaya başlamamız gerekiyor. En temel kaynaklar olan çimen ve dallar zaten bolca bulunabiliyor ve bunlar işimize yarayacak alet edevatları yapabilmemiz açısından büyük önem taşıyorlar. Bulduğunuzu atın cebe. Çakmaktaşını yerde bulabiliyor ve kayalardan kazma yoluyla çıkarabiliyoruz. Böğürtlenleri çalılardan topluyoruz, kuşları korkutup çekirdek bırakmalarını sağlıyoruz, küçük hayvanları avlayarak et buluyoruz. Balta yaptığımızda ise ağaç kesmeye başlıyor ve odun elde ediyoruz. Ana kaynakları bu şekilde özetlemek mümkün.
dont-starve-rehber-1

                                                                          Trailer:
* Bir günü dolaşarak geçirmek için 7-8 böğürtlene, bir geceyi atlatabilmek için 4 dal ve 4 çime ihtiyaç duyacağınızı biliyor muydunuz? Artık biliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder