Bütün hakları the-oyun.blogspot.com da saklıdır izinsiz alınamaz . Blogger tarafından desteklenmektedir.

9 Eylül 2013 Pazartesi

Dead Space 3 Benim adım Isaac Clarke.

Dead Space 3 de Resident Evil 6 ile ayni kaderi paylaştı oyuncuların tepkileri açısından. `Hani nerede korku? Hani nerede gerilim? Serinin içine etmişsiniz, Dead Space değil bu Call Of Duty!` sözleri gibi birçok söz edildi Dead Space 3 için. Ama birazdan söyleyeceklerim ve ilerleyen sayfalarda okuyacaklarınız, bu sözleri sarf edenlerdenseniz sizi oldukça kızdırabilir. Oyunlar bir serinin oyunu olsa da her zaman tek başına bir oyun olarak değerlendirilmelidir. Serilerin özleri her zaman vardır ve bunlar korunmalıdır eğer bir oyuncu olarak düşünürseniz. Ben de RE5'ten beri Resi'ye saydırıp duruyorum mesela. Ama bu RE6'nin kötü bir oyun olduğu anlamına gelmiyor, gelemez de. Bir oyunun yapımcıları, oyunculara ne sunuyorlarsa o oyunda, değerlendirilmesi gereken şeyler o sunulanlardır. Bir oyun her zaman bir oyundur. Evet, oyunlarla duygusal bağ kuruyorsanız dediklerinizde sonuna kadar hâklısınız. Sevgilinizin gelip `hayatım silikon taktırdım, nasıl olmuş` demesi gibi bir şey bu. Ama silikon taktırdı diye sevdiğiniz kadını terk edecek değilsiniz ya.

Seni sevdiğim güne lanet olsun kadın!

Dead Space 3'un de başına gelenler az çok bu. Peşin peşin söylemeyi seviyorum biliyorsunuz: Dead Space 3 şahane bir oyun olmuş, oynadığım her saniyesinden ayrı zevk aldım. Kendi içinde sorunları var mı, elbette var. Ama Dead Space 3 ne bir Call Of Duty'e dönmüş ne de bu kadar negatif önyargıyı hak edecek bir harekette bulunmuş. Sadece zamanın değişen oyuncu kimliklerine hitap etmek zorunluluğu yüzünden oynanış hızı artmış, hepsi bundan ibaret. Gerilim oyunları da en nihayetinde aksiyon türünün alt janrıdır, oynanış hızı arttı diye adamı gerim gerim germeyecek diye bir kanun yok. Kaldı ki, Dead Space serisi hiçbir zaman öyle ahim şahım bir gerilim oyunu örneği değildi. Birçok şeyi çok doğru uygulayan bir marka oldu her zaman Dead Space ve bu yüzden sevildi. Dead Space 3'te de farklı bir şey yapmıyor Visceral Games, yapmak istediği şeyleri doğru yapıyor. Bir firmaya oyunu eline yüzüne bulaştırdığı için kızabilirsiniz evet, ama oyun mekaniklerini değiştirme kararı alan bir firmaya bu kadar yüklenmek, ajanslardan sırf istemiş olmak için revize isteyen müşteri olmak gibi. Hele ki değişen oyun mekanikleri, seri boyunca devam eden hikâye ve karakter gelişimine uyuyorsa. Hele ki oyuna oyun olarak baktığınızda, enfes bir oyun olmuşsa.

The Elder Scrolls V : Skyrim -Oyun Hile-TheOyun

Hileleri aktif etmek için öncelikle ''é'' tuşuna basın ve ardından size açılan konsolu kullanarak istediğiniz hileyi aktif etmek için aşağıda ki kodları konsola yazın ve aktif edin.
 
Konsol komutlarını göster - help
Ölümsüzlük - tgm
Level atla - advlevel
Yeteneğini geliştir - advskill [yetenek adı]
Hedefindeki objeyi canlandır - resurrect
Tüm görev bölümlerini tamamla - caqs
Haritada üzerinde ki tüm yerler gösterilsin - togglemapmarkers
Oyunculara tüm büyü güçlerini verin - psb
Hedefinde ki bi objeyi hareket ettir -  movetoqt
Belirtilen düzeyde kilitli kapı veya konteyner aç - lock [1-100]
Belirtilmiş kapıyı ve konteyneri aç - unlock
Belirtilen NPC'yi öldür - kill ( Eğer NPC belirtilmemişse etrafınızda ki tüm NPC'ler ölür )
Belirtilen miktarda altın ekle - player.additem 0000000f[rakam]
Belirtilen sayıda lockpick ekle - player.additem 0000000a[rakam]
Belirtilen sayıda çekiç ekle - player.additem 0000000c[rakam]
Belirtilen sayıda iskelet anahtarı ekle - player.additem 0000000b[rakam]
Belirtilen sayıda beceri puanı ekle - modpcs [yetenek], [rakam]
Belirtilen sayıda öznitelik ekle - modpca [özellik], [rakam]
Belirtilen sayıda stat puanı ekle  - player.setav [stat] [rakam]
Karakterin büyü kitabına büyü ekle - player.addspell [büyü kodu]
Karakterin büyü kitabından büyü sil - player.removespell [büyü kodu]
Oyuncunun Levelini düzenle - player.setlevel [1-255]
Tüm görev bölümleri - completeallqueststages
Karakterin saç rengini düzenle - hairtint [red] [green] [blue]
Karakterin şöhretini düzenle - setpcfame
Karakterin kötü şöhretini düzenle - setpcinfamy
Serbest kamera açısı - tfc
Işınlanma - player.coc [lokasyon kodu]
Belirtilen yere eşya düşür  -player.additem [eşya kodu] [miktar]
Belirtilen büyüyü ekle - addspell [büyü kodu]
Duvardan geç - tcl
Tüm komutları göster - ( 1.hilenin alternatif hilesi ) tfh
NPC'ler konuşurken alt yazı oluştur - showsubtitle
Oyunda her şey dahil olsun - tai
Oyunda herkes kavga etsin - tcai
Oyun da her şey keşfedilmiş olsun - tdetect
Hata ayıklamayı göster - ( Bilmeyenler çok kurcalamasın ) tdt
Oyunu kaydet - savegame [dosya adı]
Hemen oyundan çık - qqq
Kamera açısını 75 ve 75 derecen az şekilde ayarla - setcamerafov [derece]
Karakterin cinsiyetini değiştir - sexchange
Karakterin doğum günü tarihini değiştir - showbirthsignmenu
Karakterin sınıfını değiştir - showclassmenu
Hava durumunu değiştirin - fw [hava kodu]
Kilitli hava durumlarını açın - releaseweatheroverride
Seçim ekranını aç - showbirthsignmenu
Sınıf seçim ekranını aç - showclassmenu
Oyuna girdiğiniz günleri gösteren ekran - showfullquestlog [quest id'si]
Görev kayıtlarını göster - showquestlog
Oyunu full ekran oynayın - ssg

Secret Files 3


unumuz Eski Yunan, M.Ö 48 eski Mısır, Ortaçağ Floransa ve günümüzde geçiyor. Eski Yunan Filozofu Arşimet dünyanın kaderini değiştirecek bir buluş yapar. Bu buluş daha sonra Mısır’da İskenderiye (Alexandria) şehrinde yok edilmeye çalışılır. Şehrin yanması ile birlikte kil vazonun içinde suya düşer ve hiç bozulmadan nehir havzasında Arap bir tüccarın eline geçer. Arap tüccar bunu dolgun bir ücret karşılığı Leonardo Da Vinci’ye satar. O da bunun ne kadar hayati bir anlam taşıdığını bildiğinden, bilgileri semboller kullanarak resim tablosuna aktarır. Daha sonra bu tablodaki bilgiler kötü adamların eline geçecektir. Max elde ettiği bu sır yüzünden kaçırılmıştır. Bu bilgi yanlış ellerde kıyameti getirecek ve dünya yok olacaktır. Nina da bunlara engel olacak seçilmiş kişidir.
sona doğru mu gidiyoruz

7 Eylül 2013 Cumartesi

Demircan'nın Işığı Garen


League of Legends'ın sevilen şampiyonlarından biri olan Garen, görsellik bakımından

değişikliğe uğruyor. Sadece animasyonlar değil, aynı zamanda yeteneklerinde bazı değişikliklerin olacağı açıklandı. Yenilenmiş ses efektleriyle birlikte Garen, tekrar çalılıklardan

fırlamaya ve son vuruşunu en kritik zamana saklamaya devam edecek.


Lara'nın En iyi 10 anı




Lara Croft'un güzel görüntüleri eşliğinde Square Enix tarafından yayımlanan video, oyunu bitirmiş olanlar için anılarını tazeleme, oynamamış olanlar için merak giderme niteliğini taşıyor.


İyi seyirler.




Yeni Tomb Raider !

Yıllardır her seferinde büyük bir iddiayla yola çıkan, ama bir türlü ağzını yüzünü toparlayamayan Tomb Raider serisinin baştan başlamasına ve baştan yaratılmasına bakmaya geldik. Öncelikle Tomb Raider’a dair bildiğiniz her şeyi unutmalısınız yeni Tomb Raider’ı oynarken. Yepyeni bir Lara, yepyeni bir oyun tasarımı ve yepyeni bir seri başlıyor. Ve şimdiden açıkça belli ki, önümüzdeki yıllarda yeni oyununu beklediğimiz en önemli seri haline gelecek Tomb Raider.


Bir de hizmetçimizin elinde tepsiyle peşimizde gezdiği Tomb Raider oyununu asla unutmadık.



Yeni Tomb Raider’ı ise bu kadar güven verici ve güzel yapan tek bir nokta var: Doğallık. Oyunun ilk dakikasından son dakikasına kadar bu doğallık çizgisini hiçbir şekilde kaybetmiyor oyun. Ama eski Lara’yı arayanları şimdiden uyaralım, aradığınız Lara’ya şu anda ulaşılamıyor. Lütfen hayal gücünüzü kullanın.

Outlast (İnceleme)

Elimde kamera ağlarım

Şimdi şöyle söyleyeyim, ben yaşamım boyunca oyun oynadım, bu oyunların çok büyük bir kısmı korku ve gerilim türündeydi. Silent Hill, Dark Seed, Sanitarium, Phantasmagoria, Nocturne ve daha buna benzer onlarca oyun benim çocukluğumdu,X-Files en sevdiğim diziydi, neredeyse çıkmış bütün kaliteli korku filmlerini izledim, boş zamanlarımda gecenin bir vakti çay koyup /x/ okur, SCP Foundation’dan hikayelere bakarım,  internetin karanlık köşelerine saklı hikayeleri bulur çıkartır ve daha sonra günlerce uyuyamam fakat ertesi hafta bunu yine yaparım.
En sevdiğim kitaplar korku kitaplarıdır, Clive Barker desen hepsini okudum, Stephen King desen hangi hikayesi derim, bu böyle gider.

Cthulhu mitosunu çerezler, ufo belgeselleri izler seri katillerle ilgili makaleler araştırırım, slasher türüne bayılırım, ileride evlenirsem benimle Belgrad ormanında geceleri vampir avlayacak birisi olmalı, çocuklarımı ise çeşitli karanlık varlıklara karşı bilgili yetiştirmeyi planlıyorum.

Sonuç olarak, ben korku türünün hastasıyım, benim hayatımın çok önemli bir parçasını korku kavramı oluşturuyor, ben de hayatımı onun çevresinde şekillendiriyorum, sağlıklı mı sağlıksız mı bunun üzerine çok düşünmedim, sevdiğim şey bu.

Outlast, benim gerçekten çok merak ettiğim bir projeydi. Amnesia türü, kendinizi savunma şansınızın olmadığı ve her şekilde tehdit altında hissettiğiniz FPS’lere çok daha sertli bir bakış açısı sunacak oyun, duyurulduğu günden beri radarımdaydı. Benim en büyük korkum ise oyunun Amnesia’dan çok fazla şey alması ve kendi özünü bulamayacak olmasıydı, size gönül rahatlığı ile şunu söyleyebilirim ki, Outlast ile Amnesia’nın alakası yok.

Outlast’ı oynamayı düşünenler için bir uyarı yapmam gerekiyor, bir takım panik bozukluklarınız varsa, kalbinizle ilgili sorunlarınız varsa, epilepsi gibi çeşitli krizlerle ilgili geçmişiniz varsa, bu oyunu oynamayın. Outlast, en başından beri, her anında sizi sürekli olarak tehdit ve baskı altında tutacak, psikolojinizi yıpratacak ve vahşeti beyninizde simüle edecek bir yapım.

Amnesia’da bulunan gizem, uzaktan yaklaşan dehşet ve elde ettiğiniz yalnız anlarınız Outlast’ta yok. Outlast sürekli olarak vahşetin peşinizden geldiği, nefes almak için bir dakikanızın bile olmadığı ve her adımda sizi öldürmeye çalışan varlıkların bulunduğu bir oyun.

Korku yapımları, oyun olsun, film olsun, özellikle son 5 yıldır, gösterilmemesi gerekeni size göstermeyerek işin vahşet kısmından kopup korku kısmına odaklanırken, Red Barrels, bu trende meydan okur bir şekilde Outlast’te vahşete bütün çıplaklığı ile oyuncunun tanık olmasına izin veriyor.


Grafiksel anlamda gerçekten rahatsız edici şeyler göreceksiniz (tuvaletlerin içerisinde bulunan kesik kafalar ve daha burada yazmayı tercih etmediğim onlarca rahatsız edici imaj) bu sebeple yukarıda yazdığım uyarıyı dikkate almanız gerçekten psikolojik sağlığınız için önemli.

Outlast oyuncuya rahat vermiyor, FPS kamerasının psikolojik ağırlığını ise her adımda hissediyorsunuz, bakmak zorundasınız, etrafınızda olan biten her şeye bakmalısınız, bakmazsanız atacağınız diğer adım ölümden çok daha kötü şeylere sebebiyet verebilir. Üstelik bir gazeteci olarak, görebildiğiniz her şeyi görmeli, tecrübe etmelisiniz.

Amnesia: A Machine For Pigs (Ön İnceleme)

Makinalar ve domuzlar!



2010 yılında Frictional Games tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen Amnesia: The Dark Descent’in ikinci oyunu önümüzdeki günler de çıkışını yapacak. Amnesia: A Machine For Pigs adıyla duyurulan ve bambaşka bir hikayeyi kapsayan bu oyun ile birlikte yine uykularımız kaçacak gibi gözüküyor.

İlk oyunu her oyuncu mutlaka oynamıştır ya da oynamaya çalışmıştır. Bu yüzden türünü bilirler. Amnesia’da yaratıklara saldıramadığımızdan dolayı diğer korku oyunlarından daha korkunç olmuştur. Ben öyle düşünüyorum. İlk oyunda Daniel isminde bir karakteri yönetiyorduk ve oyun ilerledikçe geçmişimize dair gerçekleşen olayları öğrenirken içerisinde bulunduğumuz ortamdan da kurtulmaya çalışıyorduk. Bunu yaparken en çok zorlanılan tarafsa oyunun survival kısmıydı.


Elimizdeki kaynaklar oldukça sınırlıydı ve her an ışıksız kalabiliyorduk. Karakterimiz Daniel ise ışıksız bir ortamda kalınca yavaş yavaş kafayı yemeye başlıyordu. Bununla birlikte halüsilasyonlar görmeye başlıyordu ve işler daha da zorlaşıyordu. Şimdi ise Daniel adlı karakterimiz yerini Oswald Mandus’a bırakıyor. Hikaye farklı bir hikaye fakat geçtiği evren aynı evren. Böyle seçilmesi en uygun olanıydı zaten bence.


Oyuncular geçmişte gaz lambasıyla dolaşmaktan oldukça keyif almışlardı. Bunu bilen Frictional Games bu oyunda da bizlere gaz lambasına benzer bir araç veriyor. Gaz lambasının yerine el fenerinin gelmesi hiç de mantıklı olmazdı zaten. Şimdi gelelim Amnesia: A Machine For Pigs’in hikaye kısmına. Hikayemiz önceki oyunun 60 yıl sonrasında yer alıyor.

Karakterimiz ise zengin sanayici Oswald Mandus. Mandus kötü bir Meksika seferinden dönüyor. Karakterimiz hastalanıyor ve uykuya bırakıyor kendini. Rüyasında karanlık makinalar görüyor ve ardından uyanıyor. Uyandığında ise aylardır uyuduğunu farkediyor ve evin içerisinde garip bir şekilde makinaların çalışma sesini işitiyor.

Lost Planet 3 (İnceleme)

E.D.N III'ün etrafı, dumanlı dağlar!
Lost Planet 3 ile ilgili bu aralar amma yazdım ve yazmaya devam ediyorum. Bir adet ilk bakış, bir adet ön inceleme ve şimdi de bu incelemeyle, Lost Planet 3’ün Türkiye şubesi olarak karşınızdayım. En çok bana soracaksınız, en iyi ben biliyorum çünkü.

Neyse, geyiği bir kenara bırakırsak, Capcom’un ikinci oyunuyla birlikte oldukça şanssız bir köşeyi dönen serisi Lost Planet, 3.oyunuyla geri döndü. Ön inceleme kopyasından gördüğüm kadarıyla durum fena değildi, peki ama oyunun son hali nasıl dersiniz? Standartlar yükselmiş mi yoksa düşmüş mü? Hangi dağda kurt ölmüş, dost düşman nerede belli olmuş, hepsi bu incelemede birazdan sizlerle.

Lost Planet 2 çıktığında ise, Capcom, bütün bildiklerini unutup, baştan, yepyeni şeyler denemişti fakat denedikleri şeyler ilk oyunda olduğu gibi birbirleriyle etkileşim içerisinde değildi. Sonuç olarak, Lost Planet 2 beğenilmedi ve Capcom ağır eleştirilere maruz kaldı.

Capcom, ilk Lost Planet’i çıkarttığında gerçekten sağlam bir iş başarmıştı. Kendine özgü hikayesi, oynanışı ve bütün bu elementlerin birbiri ile oldukça etkili bir şekilde çalışması, Lost Planet’i orijinal bir yapım olarak öne çıkartıyordu.



"İlk etapta çok etkileyici görünen Rig, sonradan bayıyor."

Lost Planet 2 çıktığında ise, Capcom, bütün bildiklerini unutup, baştan, yepyeni şeyler denemişti fakat denedikleri şeyler ilk oyunda olduğu gibi birbirleriyle etkileşim içerisinde değildi. Sonuç olarak, Lost Planet 2 beğenilmedi ve Capcom ağır eleştirilere maruz kaldı.

Oyunun devam edeceğini ve bir Lost Planet 3’ün çıkacağını duyurduklarında ise basın bir kaşını kaldırarak şüpheli bir şekilde Capcom’u izlemeye başladı. Capcom, dışarıdan oyun yaptırma modasına uyarak oyunun yapımını Spark Unlimited’e verdi. Spark Unlimited, çok adı duyulmuş bir firma değil, daha önce yaptıkları çok dişe dokunur oyunları da yok fakat ellerinde Lost Planet gibi büyük bir fikri mülk vardı ve bununla neler yapacakları merak konusuydu.

Yapım Jim Peyton’ın hikayesini anlatıyor. E.D.N III’te ailesine iki kuruş para gönderebilmek için çalışan oldukça düz bir adam olan Peyton, burada öyle olayların içerisinde kalır ki, sonunda çalıştığı şirket NEVEC’in gizli sırlarını ortaya çıkartır ve çarşı pazar karışır.

Oyunun ilk Lost Planet’ten önce geçtiğini söylememe gerek yok sanırım, ortada çok daha ılımlı bir NEVEC var, oyunu oynayanların oldukça garipseyeceği bir durum bu. Tarihsel olarak bazı şeylerin nasıl olacağını verip bunların neden böyle olduğunu merak ettirmek, enteresan bir hikaye anlatım yöntemidir, maalesef ki Lost Planet 3 bundan çok fazla yararlanmıyor.


Açık konuşmam gerekirse, oldukça ilginç başlayan Lost Planet 3, ilerleyen kısımlarda inanılmaz basmakalıp bir hikaye ile karşımıza çıkıyor. Sevenleri olacaktır şüphesiz fakat ben gerçekten işin bir noktadan sonra resmen Avatar’a dönmesinden inanılmaz tiksindim, elinizde bir adet gezegen var, kötü bir şirket var, saldırgan uzaylılar var, bol kar, bol gerilimli atmosfer, kullansanıza yahu şunları? Gerçekten sağlam bir hikaye yaratmak bu kadar zor değil, müzikleri Jack Wall’a yaptırmışsın, arkanda Capcom gibi inanılmaz güçlü bir kaynağın var, neden adam gibi bir hikaye yazmıyorsun oturup?

Tarihsel olarak bazı şeylerin nasıl olacağını verip bunların neden böyle olduğunu merak ettirmek, enteresan bir hikaye anlatım yöntemidir, maalesef ki Lost Planet 3 bundan çok fazla yararlanmıyor.


Dediğim gibi, hikaye bayık ve basmakalıp, bir yerden sonra sürekli olarak eşya stoklamaya gittiğiniz üssünüz ise o kadar geniş ve dağınık ki, en ufak şeyleri almak için bile metrelerce yürüyüp, bir sürü yükleme ekranı geçip kontrol cihazını sinirden kırmamak için kendinizi zor tutuyorsunuz.

İlk etapta gerçekten heyecanlandıran ve keyifli olacağını düşündüğünüz Rig muhabbeti bile bir yerden sonra acayip bayıyor. Lost Planet’i oynayanlar orada olan askeri mechaları hatırlayacaklardır, burada bunların mühendis versiyonu var, Rig isimli bu cihazlarla üssünüzü terkedip çeşitli görevlere çıkıyorsunuz.

6 Eylül 2013 Cuma

Zombilerde ikinci perde

Zombilerde ikinci perde

Zombilerde ikinci perde!Yeni Counter-Strike Online güncellemesi, zombi temasında ikinci bölüm olan Mutation’ı oyuncuların beğenisine sunuyor.
Mutasyana uğrayan ağır ve tüy sıklet zombiler Counter-Strike Online’da ilk belirdiklerinde, oyuncular zombilerin hızlarına ve ilginç güçlerine hayran kalmışlardı. Ne var ki sürprizler henüz sona ermedi; daha tuhaf ve şok edici yetenekleriyle çılgın zombiler bir kez daha karşımızda. Zombiler çok yakında savaş meydanlarında zaferler kazanırken, insanoğlunun dünyası sarsılacak.
Yeni güncellenen Vudu Zombiler, kendi sağlıklarını ve etraflarındaki zombilerin sağlıklarını iyileştirebilme yeteneğine sahipler ve zırhlarını onarabiliyorlar. Bu zombilerin iyileştirme oranları ise maksimum sağlık puanlarının %35’i oranında ve ayrıca diğer zombilerin sağlıklarının yanı sıra zırhlarını tam olarak görebiliyorlar. Bu yetenek yedi saniyede bir yeniden doluyor ve insanlara yardım etmek içinse iyileşen zombilerin kafalarında “+” işareti beliriyor. Adları belirdikçe de başkalarının eşyalarını ya da yeteneklerini etkisiz hale getirerek lanetleyen özel bir bombayla ortaya çıkıyorlar.
Vudu Zombiler’in lanetleri yeterince tehlikeli değilse oyuncular Psikopat Zombiler’in çılgın dünyasına geçiş yapabilirler. Psikopat Zombiler de insanları kör eden ve konsantrasyonlarını dağıtan siyah bir duman yayıyorlar. İnsanlar hızlı ve ağır silahlarla ateş etmeyi deneseler bile siyah duman insanların silahlarının oluşturduğu zararı azalttığı için bu bir işe yaramıyor. İnsanlar aynı zamanda mouse hassasiyetini ve hareket akıcılığını da azaltan bu dumana dikkat etmeliler.
“Zombi: Mutasyon moduyla zombilere yeni sınıflar getirmekten dolayı oldukça heyecanlıyız. Yeni eşyalar, zombilere yararlanmaları için daha benzersiz silahlar ve ileri seviyedeki savaş gemilerini keşfetmeleri için modernleşen yetenekler getireceği için insan olarak oynayan üst düzey oyuncular arkalarını kollamalılar.” diyen NEXON Avrupa Counter-Strike Online Baş Proje Yöneticisi Sang-Hyup Jay Park, “Nişancı oyunlarına çeşitlilik kazandıran bu güncelleme, CSO’yu tüm zamanların en iyi FPS türü olarak ön sıralara taşırken daha rekabet dolu bir takım oyunu ve daha geniş çaplı etkinlikler sağlıyor.” şeklinde konuştu.
Zombilerin yanı sıra kadın karakterler için büyüleyici olan Sevimli Kedi kostümü de piyasada. Yeni kostüm; kedi maskesinden, kuyruktan, kulaktan ve karakterin arkasındaki balıktan oluşuyor. Kedi kuyruğu ve maske gibi aksesuarlardan bazılarıysa sadece oturum açarak alınabiliyor.
Dahası NEXON Avrupa, bu güncellemeyi kutlamak ve tüm CSO tutkunlarına oyun içi büyük ödüller dağıtmak adına Zafer Bayramı etkinliği hazırladı. Her gün saat 15:50 ila 16:10 arası, yani oyunun en yoğun olduğu 20 dakikalık bölümde CSO oynayan her oyuncu çeşitli ödüller kazanacak. 30 Ağustos günü giriş yapan oyuncular kalıcı olarak kullanabilecekleri bir Alman silahı olan Luger PO8, 31 Ağustos’ta giriş yapan oyuncular ise Thomson Chicago makineli tüfeği ve 50.000 oyun puanı elde edecekler. Ek olarak 1 Eylül tarihinde oturum açan herkes CSO’da en çok istenen beş eşyaya (AK-47, M4A1, Tüy Sıklet Zombi, Nata Bıçağı, Mükemmel Genler) sahip olacaklar.

Warface için Playstore’a uğrayın!


Warface için Playstore'a uğrayın!TTNET’in dijital oyun platformu Playstore, Crytek’in yeni ücretsiz online FPS oyunu Warface’in kredi paketlerini aylık 1 TL'den başlayan taksitlerle ön siparişe sunuyor. Oyun severler bu avantajlı kredi paketlerini, oyunun çıkışına kısa bir süre kala sadece Playstore üzerinden alabilecekler.
İlk olarak Rusya'da yayımlanan ve sunucu başına ulaştığı oyuncu sayısı ile Guinness Dünya Rekoru kıran oyunun kredi paketleri için ön sipariş veren oyun severler, çok uygun fiyata aldıkları kredilerini oyun açıldığında kullanabilecekler. Oyunun çıkışına kısa bir süre kala Playstore'da satışa sunulan bu kredi paketleriyle oyuncuyu bir adım öne taşıyacak VIP Bonusu ve çeşitli Zırh ve Silahlar gibi eşyalara ek olarak Şans Kutuları da alabilmek mümkün olacak.
Playstore’dan verilecek ön siparişlerle, oyun severler ayda 1 TL’lik pakette 480 Kredi yerine 600 Kredi, ayda 2 TL'lik pakette 960 yerine 1.440 Kredi ve ayda 5 TL'lik pakette ise 2.400 yerine 3.900 Kredi sahibi olarak ön sipariş döneminin avantajından faydalanabilirler.
Warface kısa bir süre sonra Avrupa ve A.B.D. ile aynı anda Türkiye'de, hem de Türkçe olarak oyuncuların beğenisine sunulacak. Oyunla ilgili detaylı bilgi ve kredi paketleri ön siparişi için www.playstore.com adresini ziyaret edebilirsiniz
.

3 Eylül 2013 Salı

Bilgisayar ip adresini bulma resimli anlatım

  1. Denetim masasına giriyoruz.
    ip adresi bulma02 225x148 Bilgisayar ip adresini bulma resimli anlatım
    ip adresi bulma02
  2. Denetim masasından ağ ve internet seçeneğine giriyoruz …
    ip adresi bulma03 225x149 Bilgisayar ip adresini bulma resimli anlatım
    ip adresi bulma03
  3. Daha sonra yerel ağ bağlantısına tıklıyoruz…
    ip adresi bulma04 190x225 Bilgisayar ip adresini bulma resimli anlatım
    ip adresi bulma04
  4. Açılan pencereden ayrıntılar tıklıyoruz ve ip adresimizi buluyoruz.
    ip adresi bulma05 188x225 Bilgisayar ip adresini bulma resimli anlatım
    ip adresi bulma05

  5. Şimdi gelelim ikinci yönteme
    1. Başlat menüsüne tıklıyoruz arama kutusuna cmd yazıyoruz ve çıkan sonuca tıklıyoruz…
      ip adresi bulma06 193x225 Bilgisayar ip adresini bulma resimli anlatım
      ip adresi bulma06
    2. cmd.exe bağlantısına tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi bir pencere açılacak ve yazı yazma yerineipconfig yazıp entere basıyoruz…
      ip adresi bulma07 225x110 Bilgisayar ip adresini bulma resimli anlatım
      ip adresi bulma07



  6. Başlat menüsüne tıklıyoruz arama kutusuna cmd yazıyoruz ve çıkan sonuca tıklıyoruz…


  7. ip adresi bulma07
  8. Evet son olarak ip adresimizi buluyoruz.
ip adresi bulma08 225x112 Bilgisayar ip adresini bulma resimli anlatım

Angry Birds


Dünyada en çok oynanan oyun hangisi deseler Angry Birds oyunu şimdi ise bilgisayarda oynayabilirsiniz.  Oyun o kadar popüler oldu ki sokaklarda platformlar kurularak oynandı. Android, ios,tvlerde ve pc versiyonları ile karşımıza çıktı.

Oyun içi görüntüler aşağıdaki gibidir. Oyun denenmiş ve oynanmıştır. İlk kurulumda dilerseniz uprage yapabilirsiniz. Uprage yapmak istemiyorsanız no seçeneğine basıp devam edebilirsiniz.





Hitab Absulation Torrent İndir




Minimum Sistem Gereeksinimleri;
İşletim Sistemi: Windows Vista, Windows 7, Windows 8
İşlemci: Intel Pentium Dual Core E2140 1.60GHz / AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800+
Ekran Kartı: Nvidia 8600 GTS / AMD Radeon HD 2900 GT veya daha iyisi
Ekran Kartı Belleği: 512 MB
Bellek: 2 GB
DirectX Sürümü: 11



Crysis Torrent İndir

Minimum Sistem Gereksinimleri;
 İşletim Sistemi: Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1) veya Windows 8
İşlemci: 2.4 GHz Intel Core 2 Duo / 2.7 GHz AMD Athlon 64X2
Ram: Windows Vista için en az 2 GB / 3 GB
Ekran Kartı: DirectX 11 grafik kartı 1 GB Video RAM veya daha iyisi / NVidia GTS 450 veya AMD Radeon HD5770 ile
Sabit Disk: 17 GB Boş Alan


BANA BAS İNDİRME LİNKİNE GİDERSİN




















2 Eylül 2013 Pazartesi

Don't Starve


Oyuna ilk kez başlarken seçebileceğimiz tek bir karakter var, o da Wilson. Bu bilim adamcığını seçip oyuna girdiğiniz anda bir kere kendinizi ne yapacağını bilemez halde bulacaksınız, bundan kaçış yok. Amacımız hayatta kalmak (sürpriz!) ve bunun için karnımızı doyurmamız, sağlığımıza dikkat etmemiz, yabani hayvanları kızdırmamamız (tabi onları öldürebilecek durumda değilsek), akıl sağlığımızı korumamız falan gerekiyor.
İlk olarak ilk günümüzü sağ salim atlatmaya çalışacağız. Bunun için hemen kaynak toplamaya başlamamız gerekiyor. En temel kaynaklar olan çimen ve dallar zaten bolca bulunabiliyor ve bunlar işimize yarayacak alet edevatları yapabilmemiz açısından büyük önem taşıyorlar. Bulduğunuzu atın cebe. Çakmaktaşını yerde bulabiliyor ve kayalardan kazma yoluyla çıkarabiliyoruz. Böğürtlenleri çalılardan topluyoruz, kuşları korkutup çekirdek bırakmalarını sağlıyoruz, küçük hayvanları avlayarak et buluyoruz. Balta yaptığımızda ise ağaç kesmeye başlıyor ve odun elde ediyoruz. Ana kaynakları bu şekilde özetlemek mümkün.
dont-starve-rehber-1

                                                                          Trailer:
* Bir günü dolaşarak geçirmek için 7-8 böğürtlene, bir geceyi atlatabilmek için 4 dal ve 4 çime ihtiyaç duyacağınızı biliyor muydunuz? Artık biliyorsunuz.

League Of Legends |LoL|

League of Legends, temelinde Warcraft III için geliştirilmiş DotA-Allstars haritasının eski düzenleyicisi / yapımcısı Guinsoo’nun elinden çıkmış bir projedir. DotA-Allstars’ı güncellemeyi bıraktıktan sonra Guinsoo çevresinde bir kadro oluşturarak Riot Games firmasını kurmuş ve DotA’nın Starcraft üzerinden temel aldığı AoS (Aeon of Strife) konseptini temel alacak bir oyun olarak geliştirmeye başlamıştır. Oyun endüstrisi firmalarının dikkatini çekmeyi başaran Guinsoo birçok firmadan finansal destek görmüş ve oyunu tam hızıyla geliştirmeye başlamıştır. Önceleri kapalı betada çok az kullanıcıya hitap edip onları dinleyerek oyunun ilk beta testlerini başarı ile sonlandırdıktan sonra yakın zamanda açık betaya geçip League of Legends’ı oyunu oynamak isteyen beğenisine sunmuştur. Birçok siteden oyunculuğa ve oyun yapımcılığına getirdiği yeni bakış ile yüksek notlar edinmeyi başarmıştır.
Trailer:

Shadowland Online

ZQGame‘in yeni yayınlan ve çok kısa bir sürede bir çok oyuncunun hayranlığını kazanan popüler MMORTSoyunu Shadowland Online, sosyal içerikleriyle farklılık yaratan bir strateji oyunu. Hiç bir yükleme veya indirme yapmadan direk tarayıcı üzerinden oynanabilen Shadowland Online’de oyuncular Ossanal ve ölümsüz askerlerine karşı hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Legend Online

Legend Online herhangi bir oyun dosyası indirmeden internet tarayıcınız üzerinden online olarak oynayabileceğiniz bir MMORPGoyunudur. Oyuna ister sıfırdan kayıt olabilir istersek de mavcut facebook hesabımız üzerinden direk giriş yaparak başlayabiliriz. Legend Online’da bize verilen ordunun efendisi olarak oyuna dahil oluyoruz ve insanlığı savaştan kurtararak barışı sürdürmek için savaşmaya başlıyoruz.
Legend Online ‘da 7 farklı class bulunmakta ve diğer çoğu bilindik Browser MMO oyunlarının aksine bu her class’ın kendine has özel güçleri ve savaş taktikleri bulunmaktadır. Savaşlara katılarak karakterinizin seviyesini yükseltmeli ve güçlerini geliştirmelisiniz. Şehir geliştirme özelliğinin de yer aldığı oyunda yeteneklerinizi güçlendirmek için şehirler inşa edebilirsiniz.
Savaşlardan ve görevlerden kazandığınız eşyaları kullanarak karakterinizi daha kuvvetli hale getirebilir böylece rakiplerinize karşı daha avantajlı olabilirsiniz. Ayrıca Legend Online’da savaşmanın dışında, çiftlikte ürün ekme, kahraman yetiştirme, kader sitemi , teknoloji sistemi gibi sistemlerle de ordunuzun ve karakterinizin gücünü arttırabilirsiniz.
Legend Online genel olarak online rol yapma oyunudur, şehir gelişimi esas alınır, oyuncular şehirlerini geliştirerek efendi olurlar, ordularını yöneterek oyunun hakimi konumundadırlar. Oyuncular oyunu keşfederek farklı oynama yöntemi oluşturular, kovalama, kaçış ve saldırılarla egemenlik kurarlar.

1 Eylül 2013 Pazar

Mount&Blade

Oyun Ortaçağ da, hayali bir mekan olan Kalradya'da geçmektedir. Karakteriniz Kalradya'ya fakir bir yolcu olarak gelir. Oyunda krallık soylularının size verdiği görevleri yaparak para ve nam kazanabilirsiniz. Görevleri tamamladıkça görev aldığınız krallıktaki itibarınız artar ve eğer kralında gözüne girebilmişseniz krallık soylularından biri olabilirsiniz. Soylu olduktan sonra karakterinizin daha farklı bir hedefi olur, birçok krallığa bölünen bu toprakları kendi egemenliği altında toplayıp eski ihtişamlı günlerine kavuşturmak.
Oyunda yapılabilecekleriniz;
- Karakterinizin görünüşünü ve geçmişini belirlemek.
- Karakterinizin özelliklerini geliştirmek.
- Köylerden ya da hanlardan asker toplayarak kendi ordunuzu oluşturabilmek.
- Hanlarda tanıştığınız kişileri yanınıza alarak çalıştırıp onların da silah, zırh veya hünerlerini geliştirebilmek.
- Bir kraliyet leydisiyle evlenerek soylularla akrabalık bağı kurma.(Warband sürümünde)
- Kendi krallığınızı kurma ve yoldaşlarınızı soylu ilan etmek.
- Varolan krallıkların başına kral olarak geçmek.(Fire and Sword sürümünde)
Oyunun yapımcıları Türk olmasına rağmen ilk sürümünde Türkçe dil seçeneğinin olmaması tepkilere yol açmışsa da ilerleyen sürümlerde bu eksiklik giderildi. Oyun geliştirilerek Mount&Blade Warband, Mount&Blade Fire and Sword, Mount&Blade Napoleonic Wars gibi yeni oyunlar getirildi. Mount&Blade II: Bannerlord sürümünün 2013 yılı içinde piyasaya çıkması öngörülüyor.

Saints Row

Saint Row serisi üretildiği günden bu yana hatırı sayılır miktarda hayran kitlesine sahip olmayı başarmış yapımlardan birisidir. Özellikle devasa dünyası ve sonu gelmez aksiyon sahneleri ile karşımıza çıkan üçüncü oyununun ardından, yapımcı ekipten çok daha hızlı bir oyun bekliyorduk. Volition Inc. isimli yapımcı firma sesimizi duymuş olacak ki Saint Row IV (SRIV) ile aksiyonu en üst seviyeye çıkarmış. Dağıtımı Deep Silver tarafından yapılan oyun, en çok GTA serisini andıran yapısı ile kendisini ön plana çıkarmayı başarmıştı. Adıyla mütevellit olarak, serinin dördüncü oyunu olma özelliğine sahip SRIV, önceki oyunlara kıyaslandığı zaman, ilk defa bu kadar ilginç değişiklikleri içeren bir SR olarak karşımıza çıkıyor. Yeni oyun ile birlikte yine, alıştığımız kurgusal Amerikan şehri olan Steelport'ta alıyoruz soluğu. Olaylarsa üçüncü oyundan beş yıl sonrasını konu alıyor. Fakat işler burada zıvanadan çıkıyor zira karşımızdaki düşman birlikleri, daha önce gördüklerimizden çok daha farklılar. Neden mi? Çünkü onlar dünyayı istila etmeye gelmiş uzayılar da ondan! Zaten oyuna başlar başlamaz daldığımız senaryo içerisinde, Third Street Saint ekibi olarak seçimleri kazanıyor ve ekibin lideri konumunda olan karakterimiz de Amerikan başkanı koltuğuna oturuyor. Tam başarımızı kutlamaya hazırlandığımız andaysa dünyamızı uzaylılar basıyor...Saints Row IV: İNCELEME

Merhaba Minecraft İlk Bakışa Hoşgeldiniz!

Minecraft Nedir? İlk bu sorumuza yanıt bulalım.Minecraft hayatta kalma temelli küplerden oluşan bir dünya ve içinde zombilerin , iskelet okçuların ve başka MOB*ların bulunduğu bir oyundur.Oyunda tek bir adamımız vardır adıda Steve'dir. Biz bu Steve denen arkadaşla ağaç kesiyoruz,yeri kazıyoruz,çeşitli aletler yapıp ölmemek için uğraşıyoruz. Eğer oyun modunuz Barışçılda değilse geceleri gelenen yaratıklardan korunma için bir ev , tahta veya başka bir maddeden yapılmış silah vazgeçilmezimizdir.





Minecraft'ın kendi sitesi : https://minecraft.net/
Crack(beleş) lindirme linki:http://www.2shared.com/file/3L_SJVH4/Minecraft_Launcher_by_AnjoCaid.html

Oyunu indirince force update düğmesine basın ve adınızı girin sonra oyuna başlayın.



Trailer:



*MOB=Oyunda bulunan NPC yaratıklar.

31 Ağustos 2013 Cumartesi

Minecraft küplerden bir dünya!

 Minecraft küplerden bir dünya! Dedik ve başladık konuşmamıza. Minecraft dediğim gibi küplerden bir dünya ve biz burada hayatta kalmaya çalışıyoruz.Adamımızı adı Steve.

Bilgisayar oyunlarının FAYDALARI

Sandra Aamodt ve Sam Wang'in "Welcome to Your Brain (Beyninize Hoşgeldiniz)" isimli kitaplarında, bilgisayar oyunlarının aynı anda birden fazla işi yapabilmenize yardımcı olabilmesi ile ilgili yazısına bakalım:

"Dikkatinizi aynı anda birden fazla şeye yöneltebilme yeteneği pratik yaparak artırılabilmektedir. Bu konuda yapabileceğiniz pratik ise, pek çok hedefe ateş etmek zorunda kaldığınız bir video oyunu olabilir. Bu tür oyunlar dikkatinizi ekrandaki her alana yaymanızı gerektireceği için olayları çabuk kavrama ve çabuk reaksiyon verme konusunda egzersiz yerine geçebilir."



LEVEL amca ne Demiş ? :Bilgisayar oyunları dergisi LEVEL'in 7 ay önceki sayısında, bilgisayar oyunlarının bizleri nasıl etkilediğine dair bir yazı vardı. Çeşitli bilimsel araştırmalardan örnekler verilmişti. Araştırmaların büyük çoğunluğunda varılan sonuç; el göz koordinasyonu gerektiren oyunlar sayesinde, bu oyunu oynayanların, oynamayanlara göre bu tür beceri isteyen işlerde daha başarılı oldukları kanıtlanmış. Bu testler sadece sıradan insanlara değil, cerrahlara ve pilotlara da yapılmış. 

Watch Dogs Çıkıyor

Bu senenin merakla beklenen oyunlarından birisi olan Watch Dogs hakkında PC kullanıcıları adına sevindirici bir haber paylaşıldı. Bildiğiniz üzere Ubisoft, PC'ye çıkan oyunları genellikle çıkış tarihinden birkaç hafta sonra çıkarıyor. Fakat, bu durum Watch Dogs'un başına gelmeyecek. Ubisoft'un belirttiğine göre, Watch Dogs, PC içinde resmi çıkış tarihi ile birlikte satışa sunulacak. Yani herhangi bir gecikme olmayacak.


Watch Dogs, 22 Kasım tarihinde PC, Wii U günümüz konsollar ve yeni nesil konsollar için piyasaya çıkacak.

McPixel Nedir ?

McPixel'de yapılabilecek en saçma şekilde bomba imha ediyoruz bazen;yanan uzay motorunun içine işiyoruz bazen bundan daha saçma şeylerle bombayı imha ediyoruz.Böyle olmasına rağmen oyun gayet başarılı.


Oyunu BURADAN veya aşağıdaki mcpixel yazısına basarak indirebilirsiniz. Crack linki hitler artınca.

 Offical Video:

30 Ağustos Zafer Bayramı ! |Kutlu Olsun|

30 Ağustos Zafer Bayramı ! |Kutlu Olsun|

Herkesin 30 Ağustos zafer bayramı kutlu. Başta M.Kemal Atatürk olmak üzere vatanın bağımsızlığı için savaşıp can veren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Hepsinden Allah rağzı olsun.


World Of Tanks Tankların Savaşı

World of Tanks 20. yüzyıl ortalarının zırhlı araçlarını konu alan takım bazlı ücretsiz bir çok oyunculu oyundur. Dünya çapında tanınan bu oyunun milyonlarca oyuncusu vardır.1930-1950 yılları arasında üretilen tankların bir çoğu (şuanlık 160 tank) oyunda kullanılmaktadır.Amerikan,Rus,İngiliz,Çin,Almanya ve Fransız tankları olmak üzere altı ülkenin tankları vardır.Oyun yöneticilerinin yaptığı açıklamalara göre önümüzdeki günlerde yeni ülkeler eklenebilirmiş.Merakla bekliyoruz.

                                
                                       Wot Offical Güncelleme Videosu:  

                        

World Of Warplanes Uçakların Savaşı

World of Warplanes, askeri havacılığın Altın Çağı'nda geçen bir MMO aksiyon uçak savaşı oyunudur. Oyun, oldukça tutulan World of Tanks'ın zırhlı savaş temasının devamı niteliğindedir ve oyuncuları, hava hâkimiyetini elde etmek üzere hiç bitmeyen bir mücadelenin içine atacak.
Tamamen uçak ortamına göre tasarlanmış World of Warplanes, 1930'ların çift kanatlı uçaklarından başlayıp modern hava kuvvetlerinin oluşumuna ön ayak olan Kore Savaş Jetleri'ne kadar birçok önemli döneme ait makineleri oyuncuların kullanımına sunarak, onlara sanal pilotları için geniş çaplı bir kariyer oluşturma fırsatı verecek.
World of Warplanes, her biri verimlilik ve davranış açısından benzersiz kapsamlı bir savaş kuşu serisi içerecek. Sanal pilotlar, üç temel savaş uçağını seçebilecek — yakın it dalaşında düşmanla temas edebilme özelliğine sahip tek motorlu hafif avcı uçakları, doğrudan saldırı yapabilen ölümcül ağır avcı uçakları ve kara hedefleri için korkulu bir tehdit oluşturan kara saldırısı avcı uçakları.
Her uçakta farklı tipte cephane, motor ve diğer hayati modüller yer alacak. Bu farklı varyasyonlar da, uçağın savaşta en etkili davranışa sahip olması amacıyla en optimum konfigürasyonu seçebilmesine olanak sağlayacak.